Hallelujah - team

Michael Lazic

regie-choreografie-dans

Elles Grzybek

assistent-dans

Peter Verhelst

componist-gitaar

Kris Dane

zang

Yevgeniy Kolesnyk

dans

Veronique Lievin

dans

Vasilis Stefanapoulus

contrabas

Yves Peeters

percussie


Michael Lazic - regie, choreografie en dans

Op zevenjarige leeftijd begon Michael Lazic met thai chi en gevechtskunsten, daarna schakelde hij over op olympisch turnen en werd ingenieur elektronica. In privéscholen bekwaamde hij zich in klassieke en moderne dans. Hij werd professioneel danser in gezelschappen in Brussel, Charleroi, Duitsland en Frankrijk. Zijn meest gekende productie in ons land is ongetwijfeld ‘A Body in Translation’ (2008), een voorstelling die refereert aan de Servisch-Kroatische burgerloorlog waarvoor hij samenwerkte met beeldend kunstenaar Hans Op De Beeck. Eerder maakte hij verschillende solo’s en performances. In 2007 maakte hij samen met regisseur Jeroen Bogaert de danskortfilm ‘Cocoon’. In 2009 creëerde Lazic, met zijn dansgezelschap cie M.E.S.S., i.s.m. Op De Beeck de dans en video voorstelling Staging Reality, dat te zien was op het internationaal dansfestival “Dance Week Zagreb”. Tussen 2013 en 2016 was cie M.E.S.S. het huis dansgezelschap in Theater aan de Stroom. Lazic en co-choreografe Elles Grzybek creëerden succesvolle producties zoals: Black Swan, Soletude (i.s.m. Jef Neve), Pi, Bach&Brel en de Stervende Zwaan. Na drie jaar is cie M.E.S.S. erin geslaagd een eigen publiek op te bouwen. Na de sluiting van het theater in 2016 werkte cie M.E.S.S. voor de eerste keer samen met componist/gitarist Peter Verhelst aan de voorstelling Hallelujah, dat in november 2019 succesvol in première ging in de Sint-Anna kerk te Antwerpen. Het publiek bleef hun trouw, gedurende 3 dagen kwamen meer dan 1200 mensen naar de voorstelling kijken.

Elles Grzybek - assistente, choreografie en dans

Elles Grzybek is pas op 17-jarige leeftijd met het leren van klassieke dans begonnen en werd twee jaar later op een professionele balletacademie in Keulen/Duitsland voor een professionele opleiding toegelaten. Haar weg leidde naar België waar ze zowel klassieke en neoklassieke repertoire danste en later in de richting van danstheater evolueerde.

In 2011 debuteerde ze als choreografe met een eerste solo short piece choreografie, Pi=3,1415… .

Later werd deze productie in het theater aan de Stroom door Michael Lazic uitgewerkt tot een volwaardige avondvullende voorstelling met 3 dansers.

Samen met Lazic creëerden ze in het Theater aan de Stroom succesvolle dansvoorstellingen en vormde ze een perfect tegenpool in hun choreografisch oeuvre.

Sinds 2016 volgt ze Jinen butoh-dans bij Atsushi Takenouchi in Italie.

Peter Verhelst- compositie en gitaar/ud/soundscapes

Peter studeerde jazz gitaar aan Jazz Studio in Antwerpen, het Conservatorium van Antwerpen en het Lemmens instituut in Leuven. Naast jazz en klassieke muziek is hij gepassioneerd door Oosterse klanken. Die doordringen zijn manier van spelen en beïnvloeden zijn composities.
Buiten akoestische en elektrische gitaar speelt Peter ud (Arabische luit), saz en bandola.
Peter speelt in uiterst diverse stijlen: hedendaagse jazz, klassieke en wereldmuziek. Peter is docent aan de Jazz Studio in Antwerpen en componeert voor theater en film. Hij speelt met muzikanten zoals: Lieselot de Wilde, Chris Mentens, Herman Pardon, Baba Sissoko, Yves Peeters, Saulius Petreikis, Anneleen Boehme en Dick van der Harst.
www.peter-verhelst.com

Kris Dane - zang

Al sinds de jaren negentig is zanger, gitarist en songschrijver Kris Dane aanwezig in het Belgische muziekverkeer, ook al kruiste u hem veeleer op de sluipwegen. Cultartiest of niet, solo maakt Dane uitgepuurde, danig van elkaar verschillende platen, en U.N.S.U.I. is geen uitzondering. Strijkersarrangementen zoals op Rose of Jericho (2014) blijven dit keer achterwege ten voordele van sobere, vrij rond de eigen kern cirkelende nachtrock en -folk. In Horizon en Paradisu eert Dane andermaal sixtiestroubadour Fred Neil, dan weer denk je aan Daniel Lanois of Idaho. Het gemijmer over liefde kreunt weleens onder sérieux of zweverigheid, en de aangehaalde uitpuring laat ditmaal weinig ruimte voor dynamiek. Desondanks is U.N.S.U.I. (een verwijzing naar zenboeddhisme) een warm, traag brandend en humaan werk.
www.krisdane.com

Yevgeniy Kolesnyk - dans

Yevgeniy is in Oekraïne geboren maar woont en danst al meer dan 18j in België.
Hij studeerde klassiek ballet aan het Kiev Staat Ballet school waarna hij 3j voor het Kiev Opera werkte als danser.
Sinds 2000 kwam hij naar België waar hij de rest van zijn carrière het Koninklijk Ballet van Vlaanderen vervoegde en het uiteindelijk tot eerste solist schopte.

In het gerenommeerde gezelschap werd hij vooral voor de meer hedendaagse rollen gecast. Zo kreeg hij o.l.v. artistiek directeur Sidi Larbi de rol van Faun.
Sinds 2017 werkt Yevgeniy als freelancer en zal met Lazic/Grzybek voor de eerste keer samenwerken.

Veronique Lievin - choreografie en dans

Lievin studeerde in 1989 aan de stedelijke Koninklijke Balletschool te Anwterpen.
Als danseres werkte ze bij diverse binnen- en buitenlandse dansgeazelschappen, zoals: Ballet Vlaanderen, Northen Ballet (Engeland), als soliste in ‘Le Grand Theatre de Bordeau”.
Sinds 1993 danst ze freelance de hele wereld rond.

Tussen 2013 en 2016 maakte ze deel uit van cie M.E.S.S. waar ze diverse rollen danste in o.a.: Black Swan, Soletude, Bach&Brel en de 4 seizoenen.

In september 2018 creëerde ze haar eigen gezelschap: “DANCECHOCTHEATER” en debuteerde met haar avondvullende solo/expo voorstelling “Des Mots et Des Gestes” in maart 2019.

Haar eerste liefde, ballet, werd al gauw vermengd met acteren, zingen, schirjven muziek spelen en anatomie studies, wat ze typeert als een zeer charismatische en eerlijke artieste op scene.

Vasilis Stefanapoulus - contrabas

Vasilis Stefanopoulos (contrabas, basgitaar) werd geboren in Patras (Griekenland). Hij studeerde basgitaar aan het Municipal Conservatorium of Patras bij Andreas Georgiou en klassiek contrabas bij Heracles Soumelides. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij de diploma’s jazz en klassiek contrabas behaalde (Bachelor Jazz Contrabas, Bachelor Contrabas, Master Jazz Contrabas). Hij volgde lessen bij Hein van de Geyn, Frans van der Hoeven, Knut Guettler, Jean-Paul Everts en Quirijn van Regteren Altena.
Hij trad veelvuldig op in jazz clubs en festivals in Nederland, België, Griekenland, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen, Spanje, Italië, Cyprus, Mexico, Frankrijk, Argentinië, Rusland, USA, Portugal, Egypte, China, Sao Tome and Principe en speelde met, onder andere, George Benson, Michel Portal, Tore Brunborg. Op dit moment speelt Vasilis Stefanopoulos in verschillende jazz/wereldmuziek groepen en klassieke ensembles.
http://www.vasiliss.com/

Yves Peeters - percussie

Yves volgt zijn muziekopleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij in 2002 afstudeert.
In die periode volgt hij drumles bij Dré Pallemaerts, Billy Hart en Keith Copeland en neemt hij deel aan verscheidene muziekstages in binnen- en buitenland.

Na zijn studies treedt hij regelmatig op met bekende muzikanten uit de Belgische jazzscène, waaronder Kris Defoort, Bert Joris, Ben Sluijs, Nicolas Thys en Jack Van Poll.
Yves is te horen op een twintigtal albums en voelt zich thuis in diverse muziekstijlen, gaande van subtiele akoestische muziek tot extraverte jazz en stevige rock.
Hij leidt regelmatig eigen projecten en speelt ook bij diverse bands als sideman. Momenteel is hij live aan het werk te zien met Bel Ayre, Guillaume Vierset-Harvest Group, Haven, Kleptomatics en Saragon.
www.yvespeeters.com