De Antwerps-Kroatische choreograaf Michael Lazic herwerkt het prachtig werk van Cohen i.s.m. zijn assitente Elles Grzybek, de uitvoerders en arrangementen o.l.v. Peter Verhelst (gitaar, ud, orgel en sounds), Vasilis Stefanopoulos (contrabas), Yves Peeters (percussie en orgel), Kris Dane (vocals)  en de dansers van cie M.E.S.S..

 ‘We brengen met deze productie zeker geen tribute aan Leonard Cohen, maar herinterpreteren een deel van zijn oeuvre in een uniek intimistische  soundscape met echo’s van zijn memorabele melodieën en songteksten.

We willen het publiek een andere kijk op zijn werk weergeven.

Mensen vergeten tegenwoordig zijn of haar dualiteitskarakter in het streven naar een eeuwigheid aan geluk en geborgenheid. Elk beginnende relatie houdt één of andere dramatisch einde in zich. We kunnen aan deze vluchtigheid van ons bestaan vastklampen, nooit willen loslaten en het tevergeefs aanklagen totdat we ons zelf erin opsluiten.

Maar we kunnen ook ons eraan overgeven, het omhelzen en het ongrijpbare aanvaarden, waar we het gevoel krijgen opgetild te worden verlost van al onze pijnen en vreugdes. ‘

bio artiesten