Michael Lazic – choreograaf

In 2008 creëerde Lazic zijn hedendaagse danstheater gezelschap cie M.E.S.S. waar hij, samen met zijn assistente Elles Grzybek, sindsdien een aantal prachtige producties heeft gerealiseerd. Zo heeft hij samengewerkt met de wereldbekende beeldende kunstenaar Hans op de Beeck (Staging Reality uit 2009), met pianist Jef Neve ( Soletude uit 2015), en acteur Steven De Lelie ( Vivaldi’s 4 seizoenen).

In 2014 werkte hij voor de eerste keer samen met Rientje Van Oirschot aan de productie Bach & Brel. Hierbij was de samenwerking van alle groepsleden vereist om tot mooie, originele arrangementen en uitvoeringen te komen van de bekendste werken van Brel en Bach.

De voorstellingen waren toen 3x uitverkocht met een aantal staande ovaties!

Elles Grzybek – assistent

Elles Grzybek is pas op 17-jarige leeftijd met het leren van klassieke dans begonnen en werd twee jaar later op een professionele balletacademie in Keulen/Duitsland voor een professionele opleiding toegelaten. Haar weg leidde naar België waar ze zowel klassieke en neoklassieke repertoire danste en later in de richting van danstheater evolueerde.

In 2011 debuteerde ze als choreografe met een eerste solo short piece choreografie, Pi=3,1415… .

Later werd deze productie in het theater aan de Stroom door Michael Lazic uitgewerkt tot een volwaardige avondvullende voorstelling met 3 dansers.

Samen met Lazic creëerden ze in het Theater aan de Stroom succesvolle dansvoorstellingen en vormde ze een perfect tegenpool in hun choreografisch oeuvre.

Sinds 2016 volgt ze Jinen butoh-dans bij Atsushi Takenouchi in Italie.