De Antwerps-Kroatische choreograaf Michael Lazic herwerkt het prachtig werk van Cohen i.s.m. zijn assitente Elles Grzybek.
‘We brengen met deze productie zeker geen tribute aan Leonard Cohen, maar herinterpreteren een deel van zijn oeuvre in een uniek intimistische soundscape met echo’s van zijn memorabele melodieën en songteksten.
We willen het publiek een andere kijk op zijn werk weergeven.
Mensen vergeten tegenwoordig zijn of haar dualiteitskarakter in het streven naar een eeuwigheid aan geluk en geborgenheid. Elk beginnende relatie houdt één of andere dramatisch einde in zich. We kunnen aan deze vluchtigheid van ons bestaan vastklampen, nooit willen loslaten en het tevergeefs aanklagen totdat we ons zelf erin opsluiten.

Maar we kunnen ook ons eraan overgeven, het omhelzen en het ongrijpbare aanvaarden, waar we het gevoel krijgen opgetild te worden verlost van al onze pijnen en vreugdes. ‘

Concept en choreografie: Michael Lazic - Dans: Elles Grzybek, Yevgeniy Kolesnik, Patrice Kennedy, Flory Cerescu, Muriel Fourcroy en Michael Lazic - Muziek&live: Kris Dane, Peter Verhelst, Vasilis Stefanopoulus en Yves Peeters
Licht&geluid: Bart Van Dessel en Christine Hendriksen