Michael Lazic – choreograaf

Op zevenjarige leeftijd begon Michael Lazic met thai chi en gevechtskunsten, daarna schakelde hij over op olympisch turnen en werd ingenieur elektronica. In privéscholen bekwaamde hij zich in klassieke en moderne dans. Hij werd professioneel danser in gezelschappen in Brussel, Charleroi, Duitsland en Frankrijk. Zijn meest gekende productie in ons land is ongetwijfeld ‘A Body in Translation’ (2008), een voorstelling die refereert aan de Servisch-Kroatische burgerloorlog waarvoor hij samenwerkte met beeldend kunstenaar Hans Op De Beeck. Eerder maakte hij verschillende solo’s en performances. In 2007 maakte hij samen met regisseur Jeroen Bogaert de danskortfilm ‘Cocoon’.
In 2009 creëerde Lazic, met zijn dansgezelschap cie M.E.S.S., i.s.m. Op De Beeck de dans en video voorstelling Staging Reality, dat te zien was op het internationaal dansfestival “Dance Week Zagreb”.
Tussen 2013 en 2016 was cie M.E.S.S. het huis dansgezelschap in Theater aan de Stroom. Lazic en co-choreografe Elles Grzybek creëerden succesvolle producties zoals: Black Swan, Soletude (i.s.m. Jef Neve), Pi, Bach&Brel en de Stervende Zwaan. Na drie jaar is cie M.E.S.S. erin geslaagd een eigen publiek op te bouwen. Na de sluiting van het theater in 2016 werkte cie M.E.S.S. voor de eerste keer samen met componist/gitarist Peter Verhelst aan de voorstelling Hallelujah, dat in november 2019 succesvol in première ging in de Sint-Anna kerk te Antwerpen. Het publiek bleef hun trouw, gedurende 3 dagen kwamen meer dan 1200 mensen naar de voorstelling kijken.